Talli
Ponit
Toiminta

Etusivulle

Vieraskirja
Äänestä!

Ajankohtaista
M: kasvatteja 2 kpl

Esittely


Katso tallialueen pohjapiirros tästä!

Salmiakk sijaitsee vanhalla, remontoidulla maatilalla. Alueella on ennemmin kasvatettu suomenhevosia, tallirakennus on pysynyt samana nykyaikaisia uudistuksia ja mukavuuksia lukuunottamatta, joten poneilla on suuret karsinat ja hyvin tilaa. Pienet tarhat on poistettu ja tilalla ovat kaksi suurta laidunta, omat oreille ja tammoille. Varsat laiduntavat tammojen kanssa. Pihasta löytyy myös maneesi sekä kenttä, ja tietysti tallirakennus.

Talli ja maneesi ovat kivirakennuksia, joissa on valkoinen rappaus. Katot ovat mustaa peltiä, ja ovet suuria, tummaa puuta väriltään olevia raskaita ovia.

Tallirakennuksessa on vain 7 karsinaa, ja niiden lisäksi löytyy suurempi varsomiskarsina ja kaksi pesupaikkaa. Varustehuoneessa on kaappeja tallin vakiokävijöille, rehuvaraston kaapeissa säilytetään ruokaa, ja yhdestä kaapista löytyy myös kaksi lääkekaappia, tallinomistajan oma, lukittu kaappi sekä yleinen kaappi, josta löytyy sidetarpeet, linimentit sun muut tärkeät tavarat. Loimet löytyy varustehuoneen seiniltä, samoin kuin satulat ja suitset joille on yhdistetyt, nimikoidut telineet. Kaapeissa säilytetään varusteita, joita ei esim. juuri sinä vuodenaikana tarvita (toppaloimet kesäisin jne.)

Varuste- ja rehuhuoneissa on lautalattia ja räsymattoja, tallikäytävän lattia on sileää betonia, samoin kuin karsinoiden lattiat. Karsinat alustetaan puruilla, varsomiskarsinaan on mahdollista saada olkia. Hevosia voidaan hätätapauksissa majoittaa vaikkapa pesupaikalle.

Laitumissa on ruohopohja, joka kylläkin muuttuu mutavelliksi syksyisin ja keväisin, kun maa on märkää. Tämän takia laitumesta rajataan joskus osia, joissa on paljon mutaa jotta se saa rauhoittua ja kuivua eikä ponit ole koko ajan sotkemassa itseään :> Laitumista joudutaan joskus rajailemaan alueita myös esim. sairaille poneille, jotka eivät saa liikkua kamalasti, ja poneille, jotka eivät tule aivan kaikkien kanssa toimeen.

Laitumien aidat ovat valkoiseksi maalattua kestävää puuta, ja laitumet kierretään viikottain läpi ja paikataan, jos tarvetta on. Lisäksi laitumelta kerätään myrkylliset kasvit ja roskat pois.